Hebron IT Academy

Бразильське Джиу-Джитсу в Hebron IT Academy

Спорт має велике значення для студентів Hebron IT Academy, особливо, коли йдеться про бразильське джиу-джитсу. Нова дисципліна з’явилася в програмі Хеврону ще минулого навчального року як факультатив, а вже цьогоріч, вона стала обов’язковою для проходження для всіх студентів.

Бразильське джиу джитсу – бойове мистецтво та система самозахисту, яка була створена на початку XX століття та зараз є надзвичайно популярною серед спортивних єдиноборств. Ярослав Федоров – призер та чемпіон з джиу джитсу Чемпіонаті України проводить заняття для студентів Хеврону кілька разів на тиждень.

 

“Перед тим як вчити базові техніки атаки та захисту, я намагаюсь побачити на тренуваннях патерни студентів в рухах і пропрацювати їх.- розповідає тренер. – Джиу-джитсу для студентів корисне тим, що воно вчить контролювати своє тіло, відчувати його, простіше кажучи навчити їх розслаблятись.

 

Я активно займався тренуванням до 2017 року, пізніше допомагав іншим тренерам, за необхідності заміняв. Брав участь у змаганнях, але спочатку багато разів програвав. не міг досягти свого чемпіонства дуже довгий період. Я багато працюю задля того, щоб був результат. Сьогодні у мене є досвід у змаганнях на найпрестижнішому чемпіонаті – Чемпіонаті України, де я був і призером і чемпіоном”. 

 

 

Студенти захоплюються новим видом спорту та розповідають, що він допомагає їм вдосконалити фізичну витривалість, сконцентрованість та навики самозахисту.

 

 “Раніше мені було важче боротися зі своїми проблемами, але відколи я почав займатись джиу-джитсу, я почав ставитись до них з легкістю, – розповідає хевронівець Олександр. – На тренуваннях я віддаюсь повністю, там я почуваюсь справжнім. Джиу-джитсу виховує мене як фізично так і психологічно. Після тренування я сприймаю все простіше і почуваюсь дуже спокійно”.

Ми щиро вдячні та організаторам курсу та, особливо, тренеру Ярославу Федорову за небайдужість, мотивацію та чудове наставництво! Віримо, що заняття з джиу-джитсу допоможуть студентам розвиватись не лише фізично, а й емоційно, адже як розповідають учасники курсу під час тренувань вся агресія переходить з емоційного і м’язового рівня на рівень інтелекту – ти намагаєшся обіграти опонента, а не зламати його. Крім цього, бразильське джиу-джитсу постійно розвивається та вдосконалюється в технічному плані.